EIB hyväksyy 230 miljoonan euron rahoituskehyksen tukeakseen Ren-Gasin uusiutuvan e-metaanin tuotantohankkeita Suomessa

Euroopan investointipankki (EIB) on hyväksynyt 230 miljoonan euron rahoituskehyksen Nordic Ren-Gas Oy:n (Ren-Gas) uusiutuvaa e-metaania tuottavalle projekti-portfoliolle. EIB tekee yhteistyötä johtavien eurooppalaisten uusiutuvan energian rahoituslaitosten kanssa tukeakseen Ren-Gasin hyvin suunniteltua vihreän vedyntuotannon ja e-metaanin projektiportfoliota Suomessa. Ren-Gasin hankkeet hyödyntävät sektori-integraatiota laajasti kehittyvällä vetytoimialla, mikä luo tietä hiilidioksidipäästöjen vähentämiselle ja energiaturvallisuuden parantamiselle Euroopassa.

Lue artikkeli

Gasum suunnittelee ostavansa jopa 800 GWh e-metaania vuodessa Nordic Ren-Gasin kahdelta seuraavalta Power-to-Gas-laitokselta

Gasum ja Nordic-Ren Gas jatkavat yhteistyötään e-metaanimarkkinan kehittämisessä neuvottelemalla Nordic Ren-Gasin kahden seuraavan Power-to-Gas-laitoksen kaasutuotantoa koskevasta myynti- ja ostosopimuksesta. Laitokset liitetään olemassa olevaan kaasuverkkoinfrastruktuuriin. E-metaanin tuotannossa käytetään uusiutuvaa sähköä ja biopohjaista hiilidioksidia, ja sen käytöllä voidaan päästä merkittäviin päästövähennyksiin liikenteessä ja teollisuudessa.

Lue artikkeli

Ren-Gasin e-metaanihanke Tampereella saanut lainvoimaisen ympäristöluvan

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) myöntämä Nordic Ren-Gasin (Ren-Gas) Tampereen e-metaanihankkeen ympäristölupa on saanut lainvoiman. Myönnetty ympäristölupa on merkittävä virstanpylväs Tampereen e-metaanihankkeelle, jonka rakentaminen on tarkoitus aloittaa Tampereella vuoden 2024 aikana.

Lue artikkeli

Uutisarkisto