← Takaisin

Mikko Lehtinen aloittaa Ren-Gasin suunnittelujohtajana

Ren-Gas sai joukkoonsa kovan luokan vetytalouden ja hiilidioksidin hyötykäytön osaamista, kun Mikko Lehtinen liittyi mukaan Ren-Gasin tiimiin joulukuussa 2021. Mikko toimii Ren-Gasin suunnittelujohtajana, ja vastaa P2X-projektien teknisestä suunnittelusta sekä projektitoimiston kehittämisestä ja johtamisesta. Mikon syvää osaamista vetytalouden eri osa-alueilta tullaan hyödyntämään vahvasti nyt, kun Ren-Gasin ensimmäisten P2X-projektien kehitys etenee.

Mikolla on yli 20 vuoden kokemus energiatoimialalta. Ennen Ren-Gasia hän toimi Woikoski Oy:llä teknisenä johtajana ja projektipäällikkönä useissa vedyn ja hiilidioksidin talteenoton projekteissa. Mikko on myös toteuttanut lukuisia vetyyn liittyviä projekteja teollisuuteen sekä mm. vedyn tankkausasemat Voikoskelle ja Göteborgiin. Lisäksi Mikolla on laajaa osaamista kaukolämpösektorilta, mikä tuo syvyyttä Ren-Gasin sektori-integraatiotiimiin.

”Ren-Gasin tiimi vakuutti minut heti, ja tiesin että haluan tehdä tämän porukan kanssa töitä. Ren-Gasilla on vahva visio, kovat tavoitteet, mutta ennen kaikkea mahtava tekemisen meininki. On hienoa nähdä kuinka asiat etenevät systemaattisesti kohti ensimmäisiä toteutusprojekteja. Näin, että Ren-Gas tulee menemään vauhdilla eteenpäin ja samalla koin, että voin tuoda sellaista osaamista tiimiin, jota tullaan tarvitsemaan nyt, kun hankkeet liikkuvat eteenpäin”, kommentoi Mikko Lehtinen, Ren-Gasin suunnittelujohtaja.

”Ren-Gasin toiminta on lähtenyt vauhdilla liikkeelle, ja vastaanotto markkinoilla on ollut todella positiivista. Toiminnan kasvaessa tulemme luonnollisesti tarvitsemaan lisää osaajia mahtavaan tiimiimme. On hienoa nähdä, että Ren-Gasin toiminta, arvot ja tavoitteet innostavat ihmisiä, ja saamme mukaamme erittäin kovan luokan osaajia, kuten Mikko”, sanoi Ren-Gasin toimitusjohtaja Saara Kujala.

Ren-Gas on puhtaan energian toteuttaja, joka rakennuttaa Suomeen hajautetun puhtaiden P2X-kaasupolttoaineiden tuotanto- ja jakeluverkoston raskaalle maantieliikenteelle. Ren-Gasin tuottamat uusiutuvat polttoaineet tulevat vähentämään fossiilisen dieselpolttoaineen käyttöä raskaassa liikenteessä n. 250 miljoonaa litraa vuodessa, vastaten noin viidesosaa raskaan liikenteen polttoaineen kulutuksesta. Syntyvällä puhtaalla polttoaineella voidaan vähentää yli miljoona tonnia hiilidioksidia vuodessa liikenne- ja energiasektorilla. P2X-polttoaineidensa energialähteeksi Ren-Gas hankkii yli 1200 MW uutta, kotimaista tuulivoimaa.