← Takaisin

Ympäristövaikutusten arviointiohjelma Keravan e-metaanin tuotantohankkeelle on julkaistu – Hanketta ja YVA-ohjelmaa esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina 12.12. Keravalla

Nordic Ren-Gas Oy suunnittelee e-metaanin tuotantolaitosta Keravalle. Hankkeen tavoitteena on rakentaa tuotantolaitos, joka tuottaa uusiutuvaa synteettistä metaania, vetyä ja prosessilämmöstä tuotettua kaukolämpöä Keravan Energian kaukolämpöverkkoon.

Tuotantolaitoksen on suunniteltu sijoittuvan Keravan Energian biovoimalaitoksen yhteyteen. Voimalaitoksen savukaasuvirrasta talteen otettu hiilidioksidi ja elektrolyysiprosessissa tuulivoiman avulla valmistettu vihreä vety jalostetaan edelleen uusiutuvaksi e-metaaniksi. Tuotantoprosessissa syntyvä CO2-vapaa hukkalämpö hyödynnetään Keravan Energian kaukolämpöverkossa.

Ren-Gas on edistänyt hanketta tiiviissä yhteistyössä Keravan Energian kanssa keväästä 2023 lähtien. Hanke etenee suunnitellusti, ja osana hankekehitystä laitoksen ympäristövaikutusten arviointimenettely on alkanut. Hankkeen YVA-ohjelma julkaistu 30.11.2023 ja YVA-aineistoon voi tutustua sivuilla ymparisto.fi/nordicrengaskeravaYVA. YVA-ohjelma on nähtävillä 30.11. – 29.12.2023.

Hanketta ja YVA-ohjelmaa esitellään avoimessa yleisötilaisuudessa 12.12.2023 klo 17-19 Keravan Energian tiloissa osoitteessa Tervahaudankatu 6, Kerava. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16.45, ja tarjoilujen mitoittamiseksi pyydämme paikalle saapuvia ilmoittautumaan ennakkoon tämän lomakkeen kautta: forms.office.com/e/nF0m6qAARk

Lisätietoja hankkeesta voit lukea myös Ren-Gasin sivuilta ren-gas.com/projekti/kerava/